Waarom bouwen met houtskelet?

Bouwen met houtskelet heeft tal van voordelen:

Energiezuinig

Onze houtskeletbouw woningen zijn super te isoleren. Een dikke isolatielaag minerale wol van 140 mm wordt aangebracht tussen de houten stijlen. Tevens voorzien we in de spouw van alle buitenwanden een extra ademende isolatieplaat van 100 mm. Deze doorgedreven isolatie laat u toe aanzienlijk te besparen op uw energiefactuur.

Korte – droge bouwmethode

Van het tekenen van het productieplan, het maken van de wanden tot de plaatsing ervan, alles wordt door onze eigen mensen uitgevoerd. Hierdoor wordt de woning op een snelle kwaliteitsvolle manier gebouwd.

Door de droge bouwmethode is er weinig bouwvocht aanwezig in uw woning. Hierdoor is het mogelijk de woning meteen te schilderen en onmiddellijk in gebruik te nemen.

Een goede interne voorbereiding en een uitstekende organisatie zorgen ervoor dat de constructie op de bouwwerf snel verloopt en zodoende minder afhankelijk is van de weersomstandigheden.

Op enkele weken staat de woning winddicht en kan de binnenafwerking starten.

Meer informatie over onze aanpak »

Ecologisch

Bouwen met hout – ecologischer kan haast niet. De milieu-impact van een houtskeletwand ligt volgens onderzoek 2.5 keer lager dan de vergelijkbare massief oplossing.

Het hout dat wij gebruiken, is afkomstig van duurzaam beheerde Europese bossen (met zekerheid van heraanplanting van alle gekapte bomen).

Niet alleen het energiezuinige aspect maakt bouwen in houtskelet economisch aantrekkelijk, ook de korte bouwtermijn (de korte duur van het samenvallen van afbetaling lening en/of huur) geeft een groot voordeel.

Haida Homes kiest er als bouwfirma ook bewust voor om geen PUR-isolatie te spuiten als vloerisolatie (oa omwille van het vrijkomen van schadelijke stoffen), maar voor een geïsoleerde mortel als vloerisolatie, dewelke uit gerecycleerde EPS bestaat.

Meer informatie over de BEN-woning »

Wooncomfort

Hout is een buitengewone isolator en zorgt bij alle weersomstandigheden voor een aangenaam wooncomfort: knus in de winter, koel in de zomer!

Bovendien regelt hout op een volkomen natuurlijke manier de vochtigheidsgraad in huis. Hout biedt tevens akoestische kwaliteiten; storende geluiden worden door het materiaal geabsorbeerd.

Overtuigd? Bekijk ons aanbod? Nog vragen? Contacteer ons